Conditii de incheiere
Pentru ca un antecontract sa poata fi incheiat, acesta trebuie sa stabileasca elementele mentionate mai sus (obiectul vanzarii, pret, termen de incheiere a tranzactiei si alte clauze) si sa contina semnaturile promitentului si ale beneficiarului.
Acest contract este valabil si atunci cand s-a realizat intr-un inscris sub semnatura privata. Nu este necesara o forma autentica ad validitatem, asadar un acord scris va fi suficient. Desigur, pentru mai multa siguranta, se recomanda si prezentarea in fata unui notar public.
Ar fi o idee buna sa descarc online un model antecontract vanzare-cumparare imobil? In principiu nu, deoarece:
- modelul respectiv nu ia in calcul particularitatile operatiunii de vanzare pe care urmeaza sa o desfasori;
- risti sa gasesti un model care este favorabil pentru partea adversa;
- clauzele contractuale standard sunt greu de modificat;
- modele disponibile online nu includ mereu si conditiile de recuperare avans antecontract. Tine minte faptul ca restituirea avansului antecontract vanzare-cumparare este un aspect foarte important. Ignorarea acestor clauze specifice poate duce la pierderea banilor!
Cat costa un antecontract la notar? Ai putea folosi un calculator pentru taxe notariale pentru a afla pretul minim, dar, in general, pretul antecontractului la notar variaza in functie de tarifele fiecarui notar in parte.
Onorariul notarial platit de cumparator se va stabili luand in calcul avansul platit de cumparator in momentul in care semneaza antecontractul. Se va calcula in functie de valoarea achitata pentru imobil, nu in functie de pretul total al apartamentului.
Asadar, taxele notariale vor fi platite de catre cumparatorul imobilului.