Cere Ofertă

Ce inseamna preaprobarea unui credit: este sau nu bine sa o faci

Vrei sa-ti cumperi un apartament si nu ai inca toti banii stransi? Nu-i problema, exista mai multe solutii de finantare, una dintre cele mai populare fiind si creditul. In contextul in care nu ne asteptam la dezechilibre majore pe piata de creditare, asa cum explicam si in articolul legat de ratele la locuinte, aceasta decizie se pare ca va fi una de bun augur. 

Si totusi, merita sa faci o pre aprobare pentru credit? In cele ce urmeaza te vom lamuri in legatura cu acest subiect!

Ce reprezinta procesul de pre aprobare credit?

Ce inseamna pre aprobare credit sau pre aprobare financiara? Pe scurt, este acel proces in care doresti sa accesezi un credit imobiliar-ipotecar, pentu o locuinta, si te prezinti la banca impreuna cu documentele de venit. Banca pe care o alegi pentru colaborare va efectua o analiza financiara si iti va comunica suma maxima a creditului pe care il vei putea obtine. 

Pre aprobarea este usor de obtinut si ofera cateva avantaje, dar atentie mare, este diferita de simularile financiare.

Ce trebuie sa stii despre pre aprobarea financiara?

Nu te grabi sa semnezi contractul de vanzare-cumparare mai ales daca nu te-ai lamurit inca in legatura cu creditul si procesul de pre aprobare sau n-ai aflat mai multe despre stadiul lucrarilor

Pentru o pre aprobare financiara vei avea nevoie de documentele de identitate si cele de venit, ale tale si ale co debitorului (daca acesta exista). Obtinerea pre aprobarii poate dura intre o luna si sase luni, iar valabilitatea ei poate fi de aproximativ 45 de zile calendaristice, de la momentul aprobarii financiare. Atentie, aceste perioade pot fi diferite in functie de banca aleasa si pot varia intre 30 si 180 de zile. 

Merita mentionat si faptul ca atunci cand se completeaza dosarul cu documentatia imobilului, banca va actualiza si informatiile legate de obligatiile de plata si venitul realizat. De asemenea, daca starea civila a aplicantului se modifica din momentul in care se emite pre aprobarea financiara si pana in momentul in care se depune documentatia pentru garantie, va fi necesar sa reintroduci solicitarea. 

Faci sau nu o pre aprobare financiara?

Merita sa faci o pre aprobare financiara? Printre beneficii se numara faptul ca toate costurile, deci dobanzile si comisioanele valabile in momentul validarii solicitarii raman fixe. Deci vei sti exact care este suma de bani pe care te bazezi atunci cand iti cauti locuinta potrivita. Daca esti genul de persoana care are nevoie de mai multa siguranta, noi te sfatuim sa urmezi acest proces. In plus, pe parcursul perioadei de valabilitate vei completa dosarul pentru credit doar cu informatiile din documentatia imobilului pentru a obtine aprobarea finala. 

Poate banca sa schimbe conditiile? Da, dar doar daca pre aprobarea curenta expira si dobanzile cresc. Dar momentan nu ai de ce sa-ti faci griji! Chiar daca dobanda a inregistrat o crestere usoara din cauza inflatiei, valorile sunt inca foarte bune. De exemplu, valoarea pentru dobanda fixa este undeva intre 5.7% si 6.5% pe an pentru creditele in RON si aproximativ 4% pentru cele in EUR. 

Speram ca te-am lamurit in legatura cu acest aspect si te asteptam in showroom ca sa ne cunoastem si ca sa descoperi mai multe despre proiectul nostru!