Cere Ofertă

Top 10 intrebari pe care sa le pui dezvoltatorului atunci cand iti cauti un apartament. Partea I

Ai hotarat, vrei o noua locuinta. Poate fi prima ta locuinta sau poate e pasul necesar pentru aceasta noua perioada din viata ta. Entuziasmul si nerabdarea se amesteca cu … multele intrebari pe care le ai pentru dezvoltator.

Si pentru ca si noi ne-am intalnit cu ele de mai multe ori, vom raspunde mai jos la cele mai importante 5 intrebari pe care viitorii locatari ai Aqua City ni le-au pus -  urmand ca restul de 5 intrebari sa faca parte dintr-un articol ulterior, pe care il vom publica in luna noiembrie.

1. Ce ar trebui sa stiu despre documentele juridice ale proiectului imobiliar? Pot cere verificarea documentelor juridice: certificat de urbanism, autorizatie de construire, proces verbal de receptie, extras de carte funciara?

Nota: In contextul in care presa vorbeste de proiecte existente care nu au documentatia in regula si orice persoana a auzit de la prieteni (sau de la prieteni de-ai prietenilor) cat de important este pentru linistea sa ca documentele dezvoltatorului sa fie conforme cu legile in vigoare, genul asta de intrebare este indreptatita si des intalnita.

 Raspuns: Prezentarea, unui potential client, a autorizatiei de constructie - in cazul Aqua City, obtinuta in decembrie 2019 - constituie insumarea documentelor enumerate mai sus: certificat de urbanism, avize, extrase CF teren.

 Importante sunt si procesele verbale de receptie ale cladirii si ele sunt de mai multe categorii: 

  • Proces verbal de constatare a starii proprietatii – dupa terminarea lucrarilor

se semneaza cu beneficiarul final

  • Proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor – dupa terminarea lucrarilor

se semneaza cu autoritatile locale

  • Proces verbal de receptie si predare apartament – dupa terminarea lucrarilor

se semneaza  cu beneficiarul final

Fiecare proces verbal poate fi prezentat unui potential cumparator, in functie de stadiul lucrarilor la momentul intrebarii. Spre exemplu, acum, in octombrie 2020, nu putem prezenta nici un proces verbal din cele enumerate mai sus pentru ca blocul 1 este in plin proces de inaltare si compartimentare.

2. Cum este zona in care se construieste Aqua City?

Nota: Intrebarea aceasta are mai multe variante si unele ascund intrebarea “este o zona sigura?”

Raspuns: Zona Giulesti/nordul Lacului Morii este o zona unde nu s-a mai construit de foarte mult timp. Exista cateva blocuri noi, rasfirate, dar nu exista nici un proiect de anvergura  Aqua City.

Dincolo de prejudecati si zvonuri, putem asigura viitorii locatari ai Aqua City ca arealul ansamblului rezidential va fi imprejmuit si inchis. Vor fi bariere de acces cu cartela pentru locatari, paza asigurata, iar locul va fi sigur.

3. Se pot face vizite pe santier impreuna cu un inginer structurist sau un diriginte de santier?

Nota: O intrebare adresata adesea datorita unor proiecte rezidentiale care au afectat increderea bucurestenilor in tot ceea ce inseamna “proiect nou rezidential”.

Raspuns: Da, potentialii clienti pot face face vizite insotiti de specialisti proprii.

Doua reguli trebuie sa fie respectate: aceste vizite trebuie sa fie programate - prin intermediul echipei de vanzari Aqua City - si, din motive de siguranta, limita la care se pot apropia de constructie este de 250 m.

 Toti cei care intra in zona de santier vor purta vesta, casca si masca de protectie, puse la dispozitie in showroom nostru de departamentul de vanzari.

4. Care este numarul de metri patrati de verdeata prevazuti de lege si care este suprafata verde din cadrul ansamblului? Cati mp “revin” fiecarui apartament?

Nota: Intrebare pusa datorita unor proiecte rezidentiale care au promis un anumit numar de metri patrati de verdeata si care, ulterior, au micsorat acest spatiu.

 Raspuns: Conform legislatiei, pe 30% din total teren trebuie sa fie spatii verzi si, in acelasi timp, nu mai putin de 2 mp/locuitor. In cazul Aqua City, este vorba de 22 500 mp de spatiu verde, dar nu mai putin de 10 000 mp.

 In ansamblu, circa doua treimi din spatiile verzi vor fi direct pe sol, iar o treime va fi dezvoltat la o inaltime de pana la 1 metru, asigurand o grosime a solului astfel incat sa permita dezvoltarea arbustilor si a pomilor mici.

 Aqua City are in prezent proiectat pentru Faza 1 a proiectului:

  • Spatiu verde amenajat la sol de 6.700 mp;
  • Spatiu verde amenajat peste subsol de 2.700 mp.

Asadar, doar spatiul verde prevazut pentru primul bloc se ridica la 9 400 metri patrati, prin urmare spatiul verde total va fi cu mult peste 22.500 de metri patrati.

5. Ce asigurari am ca spatiul verde din proiect nu se va diminua de-a lungul anilor?

Raspuns: Proiectul intregului cartier Aqua City este aprobat si autorizat de catre autoritatile competente. Spatiul verde nu se poate diminua decat cu acordul autoritatilor locale prin emiterea de noi autorizatii de construire pentru spatii verzi.

Consideram ca spatiul verde promis este unul dintre atuu-urile ansamblului rezidential Aqua City si intentionam sa ne tinem de promisiune.

Mai avem si alte intrebari - si raspunsuri - si vom reveni cu ele in partea a doua a articolului pe care o vom publica in luna noiembrie. Pana atunci, va invitam sa trimiteti toate intrebarile voastre despre Aqua City pe adresa de mail  info@aquacity.ro si va vom raspunde mai repede decat puteti spune “metru patrat construit”.