De unde vine hamacul?
Hamacul provine din America de Sud. Acolo, era folosit in trecut de catre oameni pentru a dormi pe o suprafata uscata, departe de solul umed. In zilele noastre, hamacul nu este folosit doar pentru scopul sau practic, fiind preferatul tuturor mai ales pentru starea de relaxare si confort pe care le ofera. Odata cu trecerea timpului au aparut mai multe feluri si stiluri diferite de hamace. Toate se bucura de popularitate si putand fi folosite chiar in interiorul casei sau intr-un balcon.
Hamacele pot fi gasite intr-o larga varietate de modele, inclusiv modele pentru copii si bebelusi sau portabile pentru camping. Exista chiar si hamace care au incorporate tehnologie de ultima generatie, putand fi conectate la o sursa de curent pentru a fi leganate automat. Avand in vedere ca designul hamacelor a evoluat considerabil de-a lungul timpului, cercetatorii s-au intrecut si ei in a studia beneficiile utilizarii hamacelor si au concluzionat ca atat copiii, cat si adultii adorm mult mai repede si au un somn mai linistit atunci cand folosesc un hamac.
Cat de importante sunt materialele
Hamacele sunt facute din mai multe tipuri de materiale, precum panza sau sfoara din bumbac si poliester, material matlasat sau nailon triobal, cunoscut si sub numele de panza pongee sau matase de parasuta. Indiferent de tipul materialului textil pe care il vei alege, trebuie sa stii ca densitatea face diferenta intre un hamac de buna calitate si unul mai putin rezistent.
Din acest motiv, iti recomandam sa alegi un hamac al carui material pentru sezut are o densitate de aproximativ 320g/mp. Daca vrei sa alegi un hamac pentru copii, o densitate a materialului de aproximativ 280g/mp ar trebui sa fie suficienta.
Hamace din panza
Aceste hamace sunt usor recognoscibile si sunt unele dintre cele mai des intalnite in ofertele magazinelor. El poate fi fabricat din bumbac, poliester, nailon sau dintr-o combinatie dintre cele trei. Hamacul din bumbac este confortabil. Bumbacul se intinde si ia usor forma corpului. Totusi acest material nu se usuca usor si mucegaiul se poate forma cu usurinta din aceasta cauza.
Poliesterul este un material mai durabil, rezistent la umiditate si nu se deterioreaza din cauza ploii sau a radiatiilor UV. Toate aceste calitati fac hamacele din poliester mult mai rezistente, comparativ cu cele din bumbac. Desi nu este un material care se intinde la fel de mult ca bumbacul, poliesterul poate fi aproape la fel de confortabil.
Poti sa alegi un hamac din nailon (panza pongee, matase de parasuta) in cazul in care obisnuiesti sa mergi in drumetii sau in camping-uri. Chiar daca nailonului ii lipseste flexibilitatea, materialul se poate dovedi a fi confortabil si extrem de rezistent la rupere. Principalele avantaje ale hamacelor cu sezut din nailon este faptul ca se usuca extrem de repede si ca adesea sunt prevazute si cu diverse accesorii (plase de tantari etc).
Pana la urma alegerea o vei face in functie de buget. Ai prieteni sau cunostinte care vor si ei sa se mute in Aqua City? Va asteptam in ansamblu sa descoperiti toate facilitatile oferite de cel mai inovativ ansamblu rezidential din Romania.