Cere Ofertă

Importanta spatiilor verzi pentru bunastarea unei comunitati

Proiectul Aqua City este in primul rand un proiect uman. Nimeni nu-si doreste sa se inchida intre patru pereti si sa traiasca in izolare completa, fara sa mai vada lumina soarelui sau sa se bucure din cand in cand de natura. Nu e sanatos nici din punct de vedere fizic, dar nici mental. Tocmai de aceea se bate atat de mult moneda pe dezvoltarea spatiilor verzi din Bucuresti, dar nu numai.

In cadrul conceptului nostru punem pe primul loc amenajarea spatiilor verzi, alaturi de celelalte facilitati. Daca inca nu esti convins, afla din randurile urmatoare de ce sunt spatiile verzi amenajate intr-un complex rezidential atat de importante.

Ofera un mediu relaxant

Sigur ca apartamentele noastre sunt minunate, dar starea de bine, afara, in aer liber, nu se poate compara cu nimic. Este foarte bine cunoscut faptul ca oamenii care sunt mereu in contact cu natura sunt mai relaxati, fac fata mai bine stresului si chiar posibilelor episoade depresive.

Dupa atatea luni de stat in casa, din cauza pandemiei, ce se poate compara cu o plimbare in jurul Lacului Morii? Pe langa faptul ca spatiile verzi iti pun la dispozitie un mediu in care te poti deconecta de la grijile de zi cu zi, valoarea lor este si una estetica. Parca nu vrei sa vezi doar blocuri pe oriunde mergi, nu?

Ofera un mediu in care poti face miscare

Desi complexul nostru ofera si optiunea de a face miscare la interior, asa cum spuneam si mai sus, nimic nu se poate compara cu miscarea in aer liber, mai ales inainte sau dupa o zi lunga de munca. Descopera mai multe despre cele 7 sporturi pe care le poti practica in Aua City si alege-l pe cel, sau cele, care ti se potrivesc. 

Totusi, prin miscare nu ne referim la sport neaparat. Plimbarile de seara pot fi deosebit de relaxante, iar cei mici vor avea mereu un spatiu dedicat in care sa-si mai consume energia cu care cel mai probabil nu vrei sa se intoarca in apartament. In plus, spatiile verzi sunt un loc perfect pentru a te plimba sau a te juca inclusiv cu animalele de companie. Si ele au nevoie de miscare, la fel ca tine!

Cresc calitatea vietii

Aici nu ne referim doar la impactul psihologic sau estetic, ci pur si simplu la efectele resimtite la nivel fizic. In primul rand, spatiile verzi imbunatatesc calitatea aerului pe care-l respiram. Mai ales in orasele foarte populate si in care se circula din plin cu masina, acest aspect este absolut necesar de luat in calcul. In plus, copacii au si capacitatea de a absorbi substantele poluante. 

Tot spatiile verzi sunt cele care ne pot proteja de supraincalzire. In orasele in care exista suprafete intinse asfaltate si betonate, temperaturile ridicate vor fi resimtite mult mai puternic decat in alte zone.

In zonele rezidentiale, un alt avantaj oferit de spatiile verzi este faptul ca, mai ales copacii si arbustii, pot reduce poluarea fonica. Acolo unde vegetatia este mai deasa se creeaza adevarate ecrane fonoabsorbante.

Nu in ultimul rand, spatiile verzi imbunatatesc absorbtia apelor si previn eroziunea solului.

Sunt un habitat optim pentru alte specii

Daca vrem sa convietuim in armonie cu natura nu putem sa ne gandim doar la noi. Spatiile verzi, pe langa foloasele pe care ni le furnizeaza noua, sunt si mediile in care traiesc o multime de vietuitoare, de exemplu animale, insecte, pasari sau alte organisme. Evident, biodiversitatea este completata de plante.

Copiii care sunt expusi de mici spatiilor verzi, dar si vietuitoarelor din acestea, cresc cu un nivel mai ridicat de apreciere si intelegere fata de natura si astfel se vor transforma in adulti mai empatici si mai responsabili, mai ales in ceea ce priveste protectia mediului.

Te vezi locuind intr-un astfel de loc? Daca da, hai la o vizionare. Poti realiza o programare in sectiunea de contact.