Cere Ofertă

Episodul 4: Lacul Morii

Lacul Morii este cel mai mare lac din Bucuresti, intinzandu-se pe o suprafata de 246 ha. Este delimitat de cartierul Crangasi la est si sud-est, cartierul Giulesti la nord si nord-est si satul Rosu (comuna Chiajna) la sud-vest.

Construit intre 1985 si 1986, Lacul Morii este un lac de acumulare pe raul Dambovita, fiind format in spatele barajului Ciurel, baraj construit cu scopul de a proteja Capitala impotriva inundatiilor.

In partea de nord a sa este situata zona numita „Insula Ingerilor”, care reprezinta de fapt o peninsula cu o suprafata de peste 3 ha, conectata de malul lacului printr-un istm de pamant si pe care au fost plantati peste 400 de copaci.

Aceasta insula si zona de promenada care inconjoara Lacul Morii sunt in atentia autoritatilor pentru realizarea unor lucrari ample de modernizare, care vizeaza transformarea lor in spatii destinate activitatilor culturale, sportive, de promenada sau de relaxare. Totodata, in zona din spatele Lacului Morii, inspre Giulesti Sarbi, Primaria intentioneaza sa amenajeze o padure urbana, care sa reprezinte, de asemenea, un loc de agrement. Bugetul alocat acestui proiect se ridica la 15 milioane de lei, iar pentru amenajarea zonei de promenada din jurul Lacului Morii exista deja studiul de fezabilitate elaborat si urmeaza sa fie organizata procedura de executie a lucrarilor de amenajare.